Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Svenska framgångar i Warszawa och Dortmund

Placeholder

Team Sweden Warsaw Cup 2023.

Helgens internationella tävlingar bjöd på svenska framgångar med tre medaljer, flera nya personbästa och klarade kvalgränser för EM och VM.

- En bra och rolig helg för svensk konståkning på den internationella arenan! Åkarna har visat fina prestationer och många av dem har med sig nya personbästan hem. Vi tar även hem tre medaljer denna helg och jag vill också nämna Gabriel Folkesson som åkte ett fantastiskt fint kortprogram i Warszawa där han även klarade VM-kvalgränsen, säger Anna Burwall, Sportchef Svenska Konståkningsförbundet.

I Warszawa, Polen, avgjordes i helgen Challengertävlingen Warsaw Cup med syskonparet Greta och John Crafoord samt Gabriel Folkesson i startfältet. Gabriel Folkesson kom på sjunde plats och noterade nytt personbästa i såväl kortprogram som friåkning och tog sig för första gången över 200 poänggränsen. Folkesson tog även i kortprogrammet den av ISU fastställda VM-kvalpoängen. I paråkningen fortsatte Greta och Johan Crafoord visa en stabil form och tog en 5:e plats.

Framgångar på isen för svensk konståkning blev det även i Dortmund, Tyskland där NRW Trophy avgjordes. Elias Sayed tog silver i juniorer herrar och Casper Johansson kom på femte plats i seniorer herrar. Johansson tog i kortprogrammet EM-kvalpoängen. I juniorer damer slutade Josefin Brovall på åttonde plats, följd av Miranda Lundgren på elfte plats och Alexandra Ödman på 22:a plats. I seniorer damer tog Nina Fredriksson silver i sin internationella seniordebut. Fredriksson tog även kvalpoängen för EM i både kortprogram och friåkning. Bronsmedaljen i seniorer damer gick till landslagsdebuterande Lovisa Aav som även hon klarade kvalpoängen för EM i friåkningen. Även Julia Brovall tog EM-kvalgränsen i friåkningen och slutade på femte plats totalt.

- Våra landslagsåkare har under säsongen visat att de har den tekniska kapaciteten för att konkurrera om mästerskapsplatser och det är väldigt roligt att de nu på tävling uppnår de poänggränser som ISU fastställt.

 

Publicerad: 2023-11-20

Senast uppdaterad: 2023-11-20

Samarbetspartners